• Inge

The little things in life


Ken je Neil Pasricha? Hij is mijn held. Kijk eens naar zijn TEDx filmpje ‘The three A’s of Awesomeness’ en je zult snappen waarom. Hij geniet maximaal van de kleine dingen in het leven, ondanks moeilijkheden die hij tegenkomt. Hij heeft ook een blog: www.1000awesomethings.com en ik beloof je, als je er even doorheen zit gaat dit je dag maken. Hij heeft een lijst gemaakt met 1000 kleine dingen die je dag nét even beter maken – één en al herkenning. Inmiddels heeft hij een paar boeken geschreven en is stinkend rijk geworden met het waarderen van het kleine. Nu is Neil niet mijn held omdat hij stinkend rijk is geworden met iets heel simpels (alhoewel ik het best briljant van ‘m vindt – ik geef toe). Hij is mijn held omdat kleine dingen meer gewaardeerd moeten worden. Hoe meer ik lees en leer over geluk, hoe vaker ik ‘het kleine’ tegenkom. En ik geloof ook echt dat het waar is.

Geluk zit hem niet in spullen, luxe en extra’s. Geluk zit in ervaringen, kleine dingen die je even oplichten, die je spontaan een glimlach bezorgen.

Zo vragen vriendlief en ik iedere avond voor het slapen aan elkaar: ‘wat was het leukste van vandaag?’. En altijd, echt altijd was het antwoord iets kleins. Zijn we wezen winkelen? Dan zijn het niet de nieuwe schoenen of een nieuwe broek. Het is het ijsje dat we samen in de zon hebben gegeten. Zijn we een weekendje weg? Dan is het niet het prachtige hotel, maar dat moment dat we in de stromende regen de slappe lach kregen omdat we twee verzopen katten waren. Gaan we luxe uit eten? Dan was het ’t fijne gesprek bij het afsluitende kopje koffie. Geluk zit hem niet in spullen, luxe en extra’s. Geluk zit in ervaringen, kleine dingen die je even oplichten, die je spontaan een glimlach bezorgen.

Dus, omdat ik vind dat er meer aandacht moet zijn voor het kleine, het gewone, heb ik hieronder een lijstje gemaakt van dingen die mijn dag kleur geven, die mijn humeur instant opbeuren en die me een glimlach bezorgen.

 • Bubbeltjesplastic

 • Trampolinespringen

 • Puppy’s (maakt niet uit welk dier, alles wat klein is, is té schattig!)

 • Bloemen in bloei

 • De slappe lach krijgen

 • Het laatste zitplekje in de coupé bemachtigen

 • Fietsen in de zon

 • De blijdschap van mijn hond als ik thuiskom

 • Met je blote voeten in het gras lopen

 • De geur van gebakken knoflook en ui (je lijkt meteen een chef-kok terwijl er verder nog niets in je pan ligt, awesome!)

 • Net gewassen beddengoed

 • De geur van een kaarsje dat je uitblaast

 • Een nieuwe kassa die open gaat in de winkel en je meteen kan doorlopen

 • Je trein nét halen hoewel je eigenlijk te laat bent (lang leve de vertraging van de NS)

 • Etc, etc.

De kleine dingen dus. Oké, got it. Ik ben benieuwd of jij je herkent in de dingen waar ik blij van word. Ga jij ook spontaan glimlachen als je een puppy ziet? Of zijn er heel andere dingen waar je blij van wordt? Ik lees het graag in de comments – want dikke kans dat de dingen waar jij blij van wordt, mij ook een glimlach bezorgen!

#geluk #glimlach #kleinedingen #happiness #helden #blij

© 2020 Hulshof Career Development