top of page

Inspiratie

Natuurlijk ben ik niet de enige die zich bezig houdt met werkloosheid en alles wat daar bij komt kijken. Daarom op deze pagina een shout out naar alle mensen / organisaties in mijn netwerk waarvan ik vind dat ze - ieder op hun eigen manier - de wereld voor werkzoekenden een stukje mooier maken!

Janske van Eersel

Janske is dé expert in Nederland op het gebied van rouwen rondom baanverlies. Naast haar jarenlange ervaring in de praktijk, is ze bezig met haar promotieonderzoek om het onderwerp echt op de kaart te zetten. Merk jij dat je boos bent over je ontslag? Dat je je oude werkgever niet kunt loslaten en dat je vast zit in jouw zoektocht? Dan helpt Janske jou graag op weg. Voor meer informatie, bekijk haar website.

 

Ook hebben Janske en ik het Relaunch Yourself programma ontwikkeld, zodat jij als werkzoekende het beste uit onze beide werelden krijgt en jouw zoektocht naar een nieuwe baan een vliegende start te geven.

Foto Janske.jpg
Foto Yorien.jpg

Yorien Stroosnijder - Meisje zonder werk

Yorien weet als geen ander hoe het is om werkloos te zijn. Tijdens haar zoektocht naar een Echt Leuke Baan schreef ze haar ervaringen op en dit resulteerde in meisjezonderwerk.nl; een complete gratis handleiding voor solliciteren voor millennials in blog stijl.

 

Het leuke aan Yorien is dat ze niet alleen werkzoekenden helpt middels sollicitatietips en e-books, maar ze helpt ook werkgevers. Voor hen schrijft ze heldere en aantrekkelijke vacatures, zodat er een duurzame match kan ontstaan tussen werkgever en werknemer.

JobOn

JobOn is het platform waar werkzoekenden elkaar kunnen treffen en ontmoeten. JobOn organiseert door het hele land workshops en trainingen waar je aan kunt deelnemen en tegelijkertijd aan je netwerk kunt werken. Je kunt ook eventmanager worden en jouw eigen workshops in de regio gaan opzetten. Een super leuke club waar je lekker actief kunt zijn, ook naast het zoeken naar werk.

Foto JobOn.jpg
foto werken voor elkaar.jpg

Werken voor elkaar

Werken voor elkaar is net als JobOn een netwerkorganisatie voor en door werkzoekenden. Zij zetten zich echter speciaal in voor de wat oudere werkzoekenden (50+). Ze organiseren allerlei workshops zodat jij je netwerk kunt vergroten terwijl je ook nog eens allerlei leuke nieuwe mensen leert kennen.

UWV

 

UWV doet veel meer voor haar klanten dan alleen het betalen van uitkeringen. Ze hebben veel mooie dienstverlening om werkzoekenden op weg te helpen. Zo zijn ze bijvoorbeeld gestart met het geven van webinars waarmee ze wekelijks vele werkzoekenden inspireren. Een laagdrempelige manier om je in de vele onderwerpen rondom werkloosheid verdiepen en te laten inspireren.

Zelf mocht ik in 2019 een webinar verzorgen bij UWV, waarin ik allerlei vragen beantwoorde over het leuk houden van je zoektocht naar werk. Je kijkt 'm hier terug.

foto UWV.png
bottom of page