top of page
  • Foto van schrijverInge

#happyunemployed: De #happyunemployed series


In deze nieuwe blogreeks neem ik je mee in het vormgeven van je sollicitatieproces in deze bizarre tijd. Ik heb de blogs omgedoopt tot de #happyunemployed serie.

Nu hoor ik je denken… Maar wat is er nou ‘happy’ aan dat werkloos zijn? Ben je wel wijs? Heb je zelf wel eens in mijn schoenen gestaan en weet je wel wat het is om werkloos te zijn? Dat is alles behalve happy.

 

Werkloosheid zit tegenwoordig nog steeds in het verdomhoekje. Ik vind dat daar verandering in mag komen.

 

Ja, ook ik weet uit ervaring hoe het is om werkloos te zijn. Ik weet hoe niet leuk het is. Hoe frustrerend het kan zijn en hoe het je zelfvertrouwen aan kan tasten. En juist dáárom deze naam. Omdat ik vind dat werkloosheid uit het verdomhoekje gehaald moet worden. Omdat het verliezen van je baan je altijd kan overkomen. En dat dit niks zegt over wie jij bent en wat je kunt. Omdat ik vind dat werkloosheid niet langer gezien moet worden als iets negatiefs, iets waar je je voor moet schamen. En omdat ik vind dat er véél meer aandacht mag zijn voor het (mentale) welzijn van werkzoekenden. Want wat weten we nou eigenlijk over hoe je dat zoeken naar werk een beetje leuk kunt houden? Bar weinig. En daar moet verandering in komen.

 

Werkloosheid is geen happy gebeurtenis, maar het is wel belangrijk dat jij je in deze periode en beetje happy blijft voelen

 

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik 2018 gepromoveerd ben op reemployment crafting. Een verschrikkelijk woord dat zich lastig laat vertalen naar het Nederlands, maar wat neerkomt op het vormgeven van je zoektocht naar werk. In mijn onderzoek heb ik gekeken of aspecten uit de positieve psychologie (waarvan we wisten dat ze bijvoorbeeld medewerkers helpen) ook werkten voor werkzoekenden. Dit leverde een schat aan hoopgevende informatie op. Verder heb ik de afgelopen jaren veel werkzoekenden gesproken, begeleid en getraind. Al deze kennis ga ik met je delen in de blogreeks #happyunemployed. Niet omdat werkloos zijn nou zo’n happy gebeurtenis is, maar wel omdat het belangrijk is dat je je in deze moeilijke periode een beetje happy blijft voelen. Dat je vrolijk bent, gemotiveerd blijft en lekker in je vel zit.


In de blogs zal ik diverse tips, tricks en opdrachten met je delen. Probeer ze uit en laat me weten of ze voor je werken (of niet). Dat vind ik erg leuk om te horen. Ook als je een vraag hebt of een onderwerp uitgelicht wil zien worden, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Op deze manier kunnen we de #happyunemployed reeks samen vormgeven.Liefs, Inge

0 opmerkingen

Comments


bottom of page