top of page
  • Foto van schrijverInge

#happyunemployed: Verhoog je energie, zing mee met je favo nummer!


Je bent misschien al een tijdje op zoek naar werk. Je was lekker bezig, had wat netwerkgesprekken staan en oriënteerde je rustig op de arbeidsmarkt. Of misschien zat je bij een fijne werkgever en was je helemaal niet op zoek naar wat anders. Totdat het coronavirus z’n intrede deed in Nederland, we overgingen op een intelligente lock-down en de arbeidsmarkt er per direct heel anders uit zag. Wie had 3 maanden geleden kunnen bedenken dat we hier vandaag met z’n allen zouden staan in

de situatie zoals hij is? Niemand denk ik.

 

Misschien ben je een beetje down, of merk je dat je moedeloos wordt.

Dat is oké. Heb je een enorme off-day? Ook dat mag!

 

Op zoek zijn naar een nieuwe functie is momenteel uitdagend. Het vraagt veel van je. Ineens moet je allerlei nieuwe vaardigheden aanleren (hallo online sollicitatiegesprek!), zijn er in sommige sectoren beduidend minder vacatures en zitten we meer thuis dan ooit. En dat is wennen. Heel hard wennen. Misschien merk je dat het je een beetje down maakt, misschien voel je je op sommige dagen zelfs moedeloos. En dat mag. Het zijn bijzondere tijden, niemand weet hoe je hier mee om moet gaan en er is geen goed of fout. Heb je een enorme off-day, geef je hier dan ook gewoon aan over als je daar behoefte aan hebt. Dat is zo af en toe helemaal oké.


Daarnaast is het belangrijk om je te richten op dingen die energie geven. Die je helpen om op te laden in je zoektocht naar werk. Zoeken naar werk is iets wat veel energie kost. Om er niet op leeg te lopen, is het belangrijk dat je voldoende dingen doet die je energie geven. Dat betekent: leuke dingen doen! Waar word jij blij van? Maak voor jezelf eens een lijstje met activiteiten die je helpen te ontspannen en die energie geven. Voor mij zijn dat dingen als: wandelen met de hond, een goed boek lezen, een nieuw recept uitproberen, een (online) yogalesje volgen, dansen in de woonkamer en heel hard meezingen met m’n favoriete muziek.

 

Kruip in bad, ook al is het half 2 's middags. Geniet van het zonnetje en zing mee met je favoriete liedjes. Gegarandeerd energie voor 10!

 

Zorg ervoor dat je niet de hele dag bezig bent met solliciteren. Daar wordt ieder mens diep ongelukkig van en dat moet je jezelf niet willen aandoen. Reserveer een bepaald moment van de dag om aan je sollicitaties te werken. Klaar is klaar. Daarna is het tijd voor ontspanning. Kruip in bad als je daar zin in hebt, ook als het half 2 ’s middags is. Geniet van het zonnetje in de tuin of doe net als ik en drijf je buren tot waanzin door weer eens heel hard mee te zingen met je favoriete liedjes. Gegarandeerd een big smile op je gezicht en energie voor 10!


Liefs, Inge

0 opmerkingen

Comments


bottom of page